Полезно
Генетични изследвания в лаборатория Animal DNA Австралия

Предоставя Ви се възможност да направите изследване в лаборатория, която се намира в Австралия (осъществява се чрез изпращане на образци по пощата). Членовете на Съюза на Фелинолозите ползват отстъпка от 10%. Подробна информация на www.animalsdna.com

Генетични изследвания в лаборатория GENOMIA, Чехия

Членовете на Съюз на Фелинолозите могат да ползват отстъпка в размер на 10% от стойността на направените поръчки. За целта е необходимо:

  1. Да бъде направена online поръчка в интернет
  2. Да поставите като бележка "Felinology Bulgarian Union member" във формата за online поръчка.
www.genomia.cz

Татяна Николова - ветеринарен лекар, разполага с клинична и биохимична лаборатория, използва методите на конвенционалната медицина за диагностика (лабораторно изследване на кръв, урина, фекални проби, кожни проби, ехографско изследване и др. Тя използва и методи на алтернативната медицина - ХОМЕОПАТИЯ, ЦВЕТНАТА ТЕРАПИЯ НА Д-Р БАХ, ШУСЛЕРОВИ СОЛИ - методи на лечение, които както при хората, така и при животните дават чудесни резултати на безвредно лечение , особено когато се касае за хронични заболявания или поведенчески проблеми - СТРАХ, РЕВНОСТ ПРИ ПОЯВА НА ДРУГО ЖИВОТНО ИЛИ НОВ ЧЛЕН В СЕМЕЙСТВОТО, ПРОБЛЕМИ ОКОЛО РАЖДАНЕТО И КЪРМЕНЕТО, ГОТОВНОСТ ЗА ОБУЧЕНИЕ, АГРЕСИЯ, МЪКА ПРИ ЗАГУБА НА ДОМ ИЛИ СТОПАНИН, ШОК, ПЪТУВАНЕ, ИЗЛОЖБИ и много други състояния, които не са подвластни на методите на конвенционалната медицина.

ВЪЗПАЛЕНИЕ НА АНАЛНИТЕ ЖЛЕЗИ ПРИ КОТКИТЕ

Аналните жлези, или тъй наречените околоанални торбички при котката анатомично са разположени от двете страни на ануса, в кожна гънка между външния и вътрешен анален сфинктер. Те са тапицирани със жлезиста тъкан и се отварят от двете страни на ануса, където по време на дефекация изливат течност със специфична миризма(нещо като визитна картичка).
Когато по някаква причина- меки изпражнения, недостатъчно движение или анатомично предразположение отворите на жлезите се запушат, течността се задържа, намножилите се бактерии я превръщат в гной и околоаналните жлези абсцедират.Възпалението им е свързано с голям дискомфорт за котката - тя търка дупето си в пода, непрекъснато ближе и хапе областта около ануса докато накрая кожата се пробие и загноилия секрет изтече навън.
Дори и този драматичен сценарий да не се развие докрай , хронично възпалените анални жлези са изпълнени със зловонна гнойна маса от която се всмукват токсини причиняващи редица други патологични състояния -алергии,"безпричинен" сърбеж със или без опадане на косъма,екзема,ревматични и др. оплаквания.
За да се избегнат тези неприятни за животните и за техните стопани състояния, достатъчно е през 3-4 месеца ветеринарният лекар да преглежда котката и евентуално да почиства задържания секрет - манипулация, много по-малко неприятна от лечението на последиците.

ОТИТ (ВЪЗПАЛЕНИЕ НА УШИТЕ) ПРИ КОТКАТА

Нормално при здравата котка ушната мида е чиста, бледорозова и суха.Ако при почистване с памучно тампонче намерите там някакъв секрет- жълт,кафяв черен и с неприятна миризма, то тази котка има някакво възпаление на ушите.Отитите са с различни причинители - бактерии,гъбички, крастни кърлежчета.Ушната краста много често се среща при котета купени от зоомагазин и внесени от чужбина.Когато си избирате коте, не пропускайте да надникнете в ушите му.
Какъв е причинителя на отита може да каже само ветеринарния лекар и то след микроскопско изследване на проба от ушен секрет.
Лечението може да изисква не само специфични капки за уши, но и инжективни или перорални средства.

Контакти:
Татяна Николова
гр. Варна, ул. ЦарАсен №43,
тел: 052 602 018, GSM: 0897 860 852